Reglement.

 1. Pijzen:

Herentornooi: Beker ‘Patte Vandamme’ voor de 1e plaats en troostprijzen voor de 2e en 3e plaats

Damestornooi: Beker ‘Maxius’ voor de 1e plaats en troostprijzen voor de 2e en 3e plaats.

Fairplaybeker zowel voor dames- als herentornooi

‘Zuip’-beker voor de ploeg die het meeste consumpties op hun naam hebben staan.

 

 1. Het toernooi wordt georganiseerd voor recreatieve ploegen. Elke ploeg mag gedurende het toernooi 12 verschillende spelers opstellen. De lijst van spelers dient vóór aanvang van de eerste wedstrijd aan de wedstrijdtafel afgegeven worden, maar kan tijdens het toernooi nog aangevuld worden.

 

 1. Een speler mag maar bij 1 ploeg spelen. 

 

 1. Eventuele klachten moeten schriftelijk ingediend worden bij de toernooileiding, die ze in eer en geweten zal behandelen.

 

 1. Elke ploeg dient zich 30 minuten vóór de eerste wedstrijd aan bij de wedstrijdtafel. Elke ploeg zorgt ervoor dat ze op tijd op het juiste veld staan. 

 

 1. Elke ploeg brengt 2 stellen truitjes mee. De thuisploeg dient indien nodig van truitje te wisselen.

 

 1. Elke ploeg brengt zijn eigen opwarmingsballen mee. De opwarming gebeurt enkel in de daarvoor voorziene ruimte. De ruimtes voor de doelen niet gebruiken om op te warmen, ze zijn nog aan het recupereren van het zware seizoen. 

 

 1. Er mag niet gespeeld worden met ijzeren toppen, dit om zowel de pleinen als de tegenstanders te sparen. 

 

 1. De organisatoren kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen of diefstal tijdens het toernooi. De kleedkamers gaan NIET op slot. Vermits er een groot aantal ploegen komt, kan de kledij niet in de kleedkamers blijven staan, er zal echter een container en/of tent staan waar je je tassen eventueel kan plaatsen.

 

 1. Het tornooi wordt gespeeld volgens de spelregels van de VZVB, met uitzondering van volgende aanpassingen.
 2. Begin van de wedstrijd: de thuisploeg kiest kant, de bezoekers krijgen de inzet.
 3. Voor het terugspelen op de doelman, geldt de regel van het veldvoetbal. De doelman mag een bewust met de voet teruggespeelde bal niet met de handen raken.
 4. Een speler die een gele kaart krijgt, moet het veld verlaten maar mag vervangen worden. Hij mag de volgende wedstrijd opnieuw spelen.
 5. Een speler die een rode kaart krijgt, moet het veld verlaten en mag vervangen worden zodra de tegenpartij gescoord heeft. Hij mag de volgende wedstrijd niet spelen.
 6. In de voorronde worden er geen penalty’s getrapt. Bij gelijke stand in de volgende rondes trappen voor elke ploeg 3 verschillende spelers een penalty. Is het na de reeks van 3 nog steeds gelijk, neemt elke ploeg om beurt nog een penalty tot er een winnaar is. De spelers uit de eerste reeks van 3 mogen opnieuw aan de beurt komen.

 

 1. Puntentelling: 3 punten voor een gewonnen wedstrijd, 1 punt bij gelijk spel, 0 punten bij verlies.

 

 1. Rangschikking: Bij gelijk aantal punten van 2 ploegen geldt de onderlinge wedstrijd, eindigde die op een gelijke stand dan geldt achtereenvolgens: doelpuntensaldo, gemaakte doelpunten, lottrekking. Bij een gelijk aantal punten van meer dan 2 ploegen geldt achtereenvolgens: het aantal punten behaald in de onderlinge wedstrijden, het doelpuntensaldo in de onderlinge wedstrijden, het aantal gemaakte doelpunten in de onderlinge wedstrijden, het totale doelpuntensaldo, totaal aantal gemaakte doelpunten, lottrekking.

 

 1. Het klassement van de ‘Big Spender’-beker wordt afgesloten bij het laatste fluitsignaal van de finale.

 

 1. De wedstrijden worden op veldjes van ongeveer20 bij 40 meter gespeeld. Er worden duiveltjesdoeltjes (2 m bij 5m) gebruikt.